Bijna elk schoolgebouw heeft klaslokalen met grote ramen waardoor veel zonlicht en warmte binnen kan komen. Zonder maatregelen leidt dat onvermijdelijk tot lichthinder op de grote en kleine computerschermen en wordt het met 20 tot 30 kinderen in de klas al snel (veel) te warm.

Het toepassen van zonwering kan veel hiervan voorkomen, maar niet alles. Wat wij echter regelmatig op scholen tegenkomen is dat er vormen van zonwering zijn toegepast die de lichthinder wel verminderen maar helaas ook voor vervelende bijeffecten zorgt. Sommige zonwering zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ventilatielucht heel erg warm wordt of dat er toch nog lichthinder is waardoor er naast de zonwering ook nog gordijnen of lamellen nodig zijn.

Kan dat anders? Ja, gelukkig wel en wij vertellen u daar graag meer over.

  • Goede zonwering voorkomt lichthinder waardoor de computerschermen altijd goed leesbaar zijn.
  • Goede zonwering houdt de warmte die van buiten door de ramen binnenkomt effectief tegen waardoor het minder snel te warm wordt in het klaslokaal.
  • Goede zonwering verlaagt direct aantal draaiuren van de airco in de lokalen op de eerste verdieping waardoor het langer aangenaam blijft en het stroomverbruik van de airco’s drastisch omlaaggaat.
  • Goede zonwering warmt de ventilatielucht niet op waardoor het langer aangenaam blijft.
  • Bij goede zonwering vindt geen stofophoping plaats zoals bij gordijnen en lamellen wel vaak het geval is. Wel zo prettig voor kinderen en personeel met gevoelige luchtwegen!
  • Tot slot is het met goede zonwering zelfs mogelijk om het gasverbruik in de winter te verlagen en tochtklachten dicht bij het raam te verminderen.

Heeft u twijfels of vragen over de effectiviteit van de zonwering op uw school of is de zonwering aan vervanging toe en wilt u informatie over effectieve zonwering op scholen neemt u dan contact met ons op.