project zonnepanelen copy


Zonnepanelen op een woning worden steeds meer algemeen goed en dat is begrijpelijk gezien de directe voordelen voor de portemonnee. Of het milieu er werkelijk bij gebaat is zal de toekomst uitwijzen, hopelijk wel.

Fam. Paul – van den Berg besloot om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen en vroeg een aantal offertes op. Van den Berg Adviesbureau werd gevraagd of er nog alternatieven waren en die waren er inderdaad. Als je ervan uit gaat dat de hele installatie minimaal 20 jaar en mogelijk wel 30 jaar meegaat, dan is het logisch om ook te kijken naar componenten die tussentijds kapot kunnen gaan.

Hoewel het beslist niet de goedkoopste offerte was besloot fam. Paul – van den Berg uit Zwolle voor de aanschaf van zonnepanelen met omvormers die 20 jaar garantie hebben. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat panelen die in de schaduw komen niet de opbrengst van de hele installatie beïnvloeden en dat de opbrengst per paneel goed te volgen is. Op deze manier is een hoog rendement van de installatie te verwachten tegen, over de hele levensduur gerekend gemiddeld genomen, lagere kosten dan een systeem met een omvormer die binnen 10 jaar aan vervanging toe is.

Wilt u zonnepanelen op uw woning of gebouw en u vraagt zich af wat voor uw situatie de beste mogelijkheden zijn, neemt u dan contact met ons op.