Op gezette tijden verschijnen er berichten over energieverbruik en binnenklimaat in scholen. In de zomer zijn de temperaturen te hoog en in de winter te laag. Er zijn tocht- en vochtproblemen. Het energieverbruik is ongunstig. En in bijna de helft van de scholen is sprake van slechte ventilatie: de lucht is muf en onaangenaam.

Ook het licht laat te wensen over. In twintig procent van de scholen is het in de lokalen te donker. Terwijl één derde van de scholen last heeft van de verblindende zon. Te hoge energiekosten drukken op de exploitatie van uw schoolgebouw. Al deze klachten blijven niet zonder gevolgen voor de gezondheid van leerlingen en leraren. Zij kampen met een diversiteit van klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slijmvliesirritaties en kans op astma-aanvallen. Dat heeft ziekteverzuim tot gevolg. Bovendien blijven de leerprestaties achter.

Van den Berg Adviesbureau kent deze problematiek door en door. Wij verbeteren schoolgebouwen die niet meer voldoen aan de moderne eisen. In de volgende video kunt u zien hoe en wat er op uw school gemeten kan worden.

 

Werken aan een zuinige en frisse school

Van den Berg Adviesbureau helpt u op weg naar een energiezuinige en frisse school. Wij verrichten metingen en komen met verbetermaatregelen voor het binnenmilieu en de energieprestatie. Zowel bouwkundig (zoals dakisolatie en kozijnen) als technisch (denk aan verwarming, luchtverversing en koeling).

Ook maken wij voorstellen voor onderhoud en financiering. In plaats van deeladviezen ontvangt u van ons een geïntegreerd plan, waardoor alle maatregelen met elkaar in samenhang zijn. Dat resulteert in een maximale verbetering.

 

Onze diensten

  • Energieonderzoek
  • Onderzoek binnenklimaat
  • Factuurcontrole energienota’s
  • Bemiddeling inkoop energie
  • Bepaling juiste aansluitcapaciteit voor elektriciteit en gas
  • Begeleiding voorbereiding en uitvoering maatregelen
  • Onderzoek naar ‘sluipverbruik’