Wie zijn wij

Henk Nico van den Berg:

Over vliegen en bevlogenheid

Henk Nico van den Berg (54), geboren en getogen in Zwolle, is de drijvende kracht achter Van den Berg Adviesbureau. “Na de MTS werktuigbouw ging ik in militaire dienst waar ik in de vrije uren een cursus elektronica bij het PBNA volgde. Dat was mijn opstap naar de HTS Elektrotechniek. Later volgde ik bij de TVVL de cursus Luchtbehandeling Speciale Ruimten.

Na de HTS begon ik rond 1985 met een vriend eerst een eigen bedrijfje. Dat lag toen vooral nog in de hobbysfeer. Ik kom uit een gezin waarin mijn vader ondernemer was in een familiebedrijf, in de grafische sector. Een aantal jaren heb ik in het familiebedrijf gewerkt, leerde daar veel over diverse digitale print- en plottechnieken en deed een schat aan kennis en ervaring op.

Toch lag het buiten mijn echte vakinteresse en dus zocht ik verder bij bedrijven als J.E. Stork Ventilatoren, Auerhaan Klimaattechniek en Unica Installatietechniek.

Techniek die mens en milieu dient

Inmiddels al weer ruim zeven geleden begon het mij steeds meer duidelijk te worden dat ik voor mezelf wilde beginnen, om alle kennis en ervaring aan klanten aan te bieden op een manier die volgens mij het meest recht doet aan de technische mogelijkheden die er zijn. Ik heb niet alleen de techniek voor ogen maar ook de voordelen die dit mensen in hun persoonlijke werk- en leefomgeving biedt. Vooral het terugdringen van nutteloze verspilling is voor mij een sterke drive.

Vogelperspectief

In oktober 2009 maakte ik als EPA-U adviseur met mijn adviesbureau Bergave een vliegende start en deed veel nieuwe ervaring op, mede dank zij collega-adviseurs die graag met mij wilden samenwerken. Vliegen is trouwens een inspirerende hobby voor me, ook al is het meestal vanaf de grond met een radiografisch bestuurbaar vliegtuigje. Ik weet niet of het er in de toekomst nog van komt, maar graag zou ik af en toe zelf even in het (zweef)vliegtuig stappen. Het is heerlijk om hoog in de lucht te zijn, alles los te laten en vanuit vogelvluchtperspectief te genieten van het uitzicht.”

Toekomstvisie

Henk Nico is getrouwd met Alice en samen hebben we “twee mooie meiden”.
“We zijn maatschappelijk betrokken en staan positief in het leven. Natuurlijk moet er ook gewoon brood op de plank komen, zoals bij iedereen. Ik maak me daarbij graag sterk voor duurzame en praktische oplossingen met oog voor mens, milieu en de portemonnee. Er zijn zoveel mogelijkheden, die nog lang niet allemaal worden benut. Ik wil daar creatief in zijn en mijn talenten ten volle gebruiken, ten dienste van klanten die ook openstaan voor een bewust en verantwoord gebruik van de middelen en natuurlijke hulpbronnen die ‘onze’ planeet biedt. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Daar vertel ik graag meer over in de blogs die op deze website te lezen zijn”.

Binnenklimaat op school erg belangrijk

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=fl147G61DAE]

Onze kinderen en hun ‘juffen en meesters’ brengen een belangrijk deel van hun tijd door de weeks door in een klaslokaal of gymzaal. Het is dan vanzelfsprekend dat het binnenklimaat in die ruimten dik in orde is. Gelukkig zijn er scholen waar dit inderdaad het geval is en die halen op dit punt een ruime voldoende. Helaas zijn er nog te veel scholen die zakken voor deze test en een onvoldoende scoren. Jammer en onnodig. In het volgende filmpje krijgt u uitleg over hoe door middel van meting het binnenklimaat in kaart wordt gebracht. Daarmee wordt het mogelijk de juiste maatregelen te nemen. Dit onderzoek is uit gevoerd in opdracht van GGD Nederland en betreft in deze situatie een samenwerking tussen de GGD regio IJsselland en Van den Berg Adviesbureau (voorheen: Bergave).