Energieonderzoek Bedrijven, Instellingen, Kerken en Scholen

ACTIE: Uw nieuwe ledverlichting is met max. € 2.500,- subsidie van de Provincie Overijssel nog sneller terugverdiend!

Bedrijven, instellingen, kerken en scholen (B.I.K.S.) in Overijssel kunnen € 2.500,- (max.) subsidie krijgen als ze energiebesparende maatregelen laten uitvoeren! Op het benodigde energieonderzoek is tot € 400,- subsidie mogelijk. Inmiddels zijn al meer dan 1.400 energiescans uitgevoerd! Neem contact op voor uw mogelijkheden.

De bevindingen uit het energieonderzoek corresponderen met de eisen die door Wet milieubeheer (activiteitenbesluit) in de milieuparagraaf gesteld worden:

  • elektriciteitsgebruik > 50.000 kWh
  • gasverbruik > 25.000 m³
  • terugverdientijd < 5 jaar

Naast inzicht in uw mogelijkheden om uw energiekosten te verlagen wordt uw energieverbruik  ingevoerd in uw branche (benchmarking). Zo kunt u direct uw energieverbruik vergelijken met die van uw ‘collega’-bedrijven!

Ook bij een relatief laag energieverbruik leert de praktijk dat een besparing van 20% of meer vrijwel altijd mogelijk en interessant is, vooral op het gebied van verlichting en verwarming.

Voor winkels komt daar meestal nog bij dat als u investeert in energiezuinige verlichting u gelijk ook bespaart op de energiekosten van de airco. Uw klanten merken direct het verschil in uw winkel!

Verder wordt er ook gekeken naar de energietarieven die u betaalt voor gas en elektriciteit. Wilt u weten hoeveel en hoe makkelijk u kunt besparen?

Tenslotte krijgt u bij het energiebesparingsonderzoek een overzicht van de  subsidiemogelijkheden op de te nemen maatregelen.

Bergave heeft veel ervaring met het uitvoeren van energiescans, zie onze lijst aanbevelingen!

Energiekosten verlagen en subsidie krijgen? Neem direct contact met ons op.